Hem canviat d'adreça!

Seràs redirigit automàticament a l'adreça nova en uns instants. Si això no passa, per favor visita
http://www.joventdelnord.net.

14 de gener, 2009

El BLOC JOVE presenta esmenes a la Llei de Joventut que es debatrà a les Corts Valencianes


Les joves nacionalistes han reclamat que el text reflex
e compromisos i avenços concrets en matèria d’ocupació, habitatge, cultura, així com en l’ús del valencià. Les esmenes, elaborades des de la formació jove valencianista, esdevindran la base sobre la qual treballaran els diputats del grup parlamentari Compromís pel País Valencià.


La responsable de polítiques de joventut del BLOC JOVE del País Valencià i membre del col·lectiu de la Safor-Valldigna, Helena Malonda, acompanyada de la secretària local del BLOC JOVE de Gandia, Alícia Izquierdo i la també integrant de l'organització juvenil de la ciutat, Sandra Cardona, ha anunciat aquest matí algunes de les propostes presentades per la seua formació davant l’actual projecte de llei de joventut. Malonda ha explicat que aquestes propostes i esmenes foren presentades per al seu debat al CJCV, òrgan que aglutina i representa l'associacionisme juvenil valencià, on s’aprovaren en la seua majoria. I ha anunciat també que les esmenes esdevindran la base sobre la qual treballaran els diputats del grup parlamentari Compromís pel País Valencià quan la llei entre en Corts.

Sobre el contingut pel qual s’aposta, Malonda ha destacat que les esmenes del BLOC JOVE reclamen “que el text reflexe compromisos i avenços concrets en matèria d’ocupació, habitatge, cultura, així com en l’ús del valencià. En definitiva, s’aposta per una llei de primera que regule les polítiques de joventut i la realitat dels joves valencians orientada a facilitar l’emancipació i l’accès al món adult amb plenes garanties”. Per això, les esmenes pretenen millorar el text pactat en 2006, centrant-se en la millora dels sistemes de borses de lloguer; en l’impuls a la rehabilitació; en la dignificació de la carrera professional investigadora; en potenciar els itineraris professionals agropecuaris, per tal de garantir el relleu generacional al camp; i en uns criteris orientadors de la política d’ocupació juvenil més ambiciosos que garantisquen l’estabilitat laboral.

Paral·lelament, les esmenes tracten d’altres àmbits. "Així, en matèria lingüística, el text proposa reforçar el marc comunicatiu valencià i la promoció de la creació artística jove en valencià com a vies per potenciar l’ús de la llengua pròpia entre els més joves." I en l’àmbit de l’esport, es reclama que s’específique el compromís en la promoció de la pilota valenciana entre els més joves.

Malonda també ha explicat que les darreres propostes presentades tracten sobre polítiques rurals d'habitatge que eviten l'exode rural; i també polítiques d'habitatge que reforcen els centres urbans i la recuperació dels cascs antics, per evitar les ciutats disperses.

Per últim, la responsable de polítiques de joventut olivera ha recordat la importància d’aconseguir un text legislatiu de primera, "que millore de manera significativa la vida dels joves valencians, sense oblidar que actualment de les 9 comunitats autònomes que es troben per sobre dels 2 milions d’habitants, només tres, entre elles la valenciana, no compten encara amb un text que regule i potencie la realitat dels seus joves".


+info: www.joves.info

Roda de premsa en youtube: http://www.youtube.com/watch?v=BMJaLh7jtj4