Hem canviat d'adreça!

Seràs redirigit automàticament a l'adreça nova en uns instants. Si això no passa, per favor visita
http://www.joventdelnord.net.

07 de gener, 2009

VOLEM WI-FI D'ACCÉS PÚBLIC I EN VALENCIÀ

Des del BLOC JOVE Vila-real ens congratulem molt que, gràcies al consens, cosa que per desgràcia no prima massa sovint al Consistori, una idea que naix des del seguiment i treball del col·lectiu de joves que conformem BLOC JOVE puga ser convertida en breu en una realitat. Parlem, per suposat, de la propera instal·lació de servei wi-fi als edificis municipals.

Sens dubte, ens trobem a l’inici d’un nou temps en què les noves formes de comunicació determinaran les relacions de les dones i homes que componen la nostra societat. La capacitat creixent d'emmagatzemar, transmetre i processar informació i coneixement que posen a la nostra disposició aquestes tecnologies està introduint nous comportaments socials i es consolida com el factor de transformació social més important del nostre temps. Tanmateix, les possibilitats d'accés a aquest gran fluix d'informació i comunicació són molt desiguals i cal afavorir-les per a tots i totes, amb independència del nostre nivell de renda, és per això, que la futura instal·lació de la xarxa wi-fi ha de ser consensuada i assolida per tots i totes .
Nosaltres pensem que aquest servei wi-fi ha de ser prioritari a la Biblioteca Municipal, atés que és el lloc on gran nombre de joves estudien i preparen les seues classes, i que es tracta d’avançar i facilitar la tasca el fet que qualsevol puga acudir a la Biblioteca amb el seu ordinador personal i gaudir allí de connexió a internet. No obstant això, esperem que aquest servei prompte s’amplie a altres edificis municipals que també són utilitzats pels joves i per la societat en general. Avançar en aquest sentit és aprofundir en l’anomenada societat de la informació i abocar-nos al segle XXI, segle profundament marcat per l’ús de les noves tecnologies.
No obstant això, des del BLOC JOVE, amb el suport del BLOC a Vila-real, pensem que cal establir unes pautes per al correcte funcionament d’aquestes noves tecnologies per tal que la seua aplicació abrace el major nombre de ciutadans i ciutadanes possible. I a més, amb la suficient antelació que correspon, assegurar-nos que la nostra llengua, dintre d’aquest projecte, té les mateixes oportunitats de ser-hi que l’altra llengua oficial.

Pels motius adés assenyalats, atenent el que disposa l’article 97 del ROFJ (RD 2568/1986), el Grup Municipal del Bloc presenta al Ple de l’Ajuntament de Vila-real, per tal de debatre i, si escau, aprovar els acords següents:

1) L’Ajuntament de Vila-real habilitarà la creació d'aules municipals de noves tecnologies, on s'impartiran formació, accés gratuïts i promoció del programari lliure. Les aules s'integraran primerament a les biblioteques municipals i s’ampliaran posteriorment a les associacions de veïns i centres escolars.

2) L’Ajuntament de Vila-real implantarà, a traves d'un procés gradual, la utilització del programari de llicència lliure, i prioritzarà aquells paquets traduïts i amb documentació en la nostra llengua.

3) L’Ajuntament de Vila-real integrarà la planificació de les infraestructures de telecomunicacions al proper Pla general d'ordenació urbana que resulte del concert previ.