Hem canviat d'adreça!

Seràs redirigit automàticament a l'adreça nova en uns instants. Si això no passa, per favor visita
http://www.joventdelnord.net.

15 de gener, 2009

ES PRESENTA A VILA-REAL, EL BLOC MÉS JOVE: PLA INTEGRAL DE JOVENTUT PER AL 2009

La joventut és una etapa clau en la vida de les persones, és per això que hem de facilitar l’accés dels vila-realencs i vila-realenques a un ventall el més ampli possible en propostes i oportunitats que de ben segur determinaran el seu futur en els àmbits de la cultura, l’habitatge, la salut, l’oci, el treball, la societat de la informació i les noves tecnologies... i més encara en un temps de crisi com el que vivim actualment, en el qual les seues opcions encara es veuen més minvades.

Per a nosaltres és molt important la sensibilitat envers al col·lectiu més jove de la nostra ciutat, en unes polítiques que molt a sovint estan interrelacionades i que afecten a joves de molt variades edats i situacions socials o laborals, com universitaris, adolescents, preadolescents, joves nouvinguts, les persones que busquen el seu primer accés a un habitatge digne o a la seua primera ocupació laboral.
Fins ara, l’administració local gairebé ha dut a terme accions puntuals, amb poca planificació a llarg termini, amb manca de finançament o buides de contingut.Per tot això, per ajudar al nostre jovent en unes polítiques en les que pensem que l’Ajuntament està donant-los l’esquena al seu futur, nosaltres, des del BLOC JOVE presentem el Pla Integral de Joventut a Vila-real.
Des del BLOC JOVE pensem que cal una planificació sobre allò que realment importa al jovent, i per a tal fi, presentem el que serà el nostre pla director per al 2009; tot un seguit de mesures polítiques que tenen al jovent com a protagonista. Tot seguit us oferim unes pinzellades sobre cada apartat:


EDUCACIÓ I FORMACIÓ:

A banda d’exigir la construcció imminent del tan necessari quart institut, a Vila-real també cal l’aplicació imminent de les noves tecnologies als centres educatius; tal i com des del BLOC JOVE ja denunciàvem: "País Valencià: 14 alumnes per ordinador, Extremadura: 2,6 alumnes per ordinador" i treballar per a un desenvolupament sostenible alhora que es facilita l’accés del col·lectiu jove al lloc d’estudi. Des del BLOC JOVE ja hem avançat en aquest aspecte demanant el necessari enllaç de transport públic adient amb l’UJI i Vila-real.
OCUPACIÓ I TREBALL:

Increment dels programes destinats a la formació per a l’Autoocupació; convocatòries de concursos i premis per als joves emprenedors que fan el pas de crear la seua pròpia empresa, fomentar una política d’igualtat d’oportunitats entre les dones joves que accedeixen al mercat de treball per primer cop, sense oblidar un programa específic per a joves nouvinguts d’altres països o estats, ja que la gran majoria dels que arriben al nostre País són menors de 30 anys, per la qual cosa es troben amb una doble dificultat a l’hora de trobar un treball estable i de qualitat.
HABITATGE:

Tal com ja hem demanat en més d’una ocasió, elaborar un Cens d’Habitatges Buits per tal d’avaluar la situació i contactar amb els propietaris d’estos habitatges per a incentivar l’eixida al mercat de l’immoble, facilitar les tasques burocràtiques i assegurar-se en la mesura que siga possible, del compliment dels contractes per ambdues parts. Al mateix temps cal promoure l’oficina d’informació de l’habitatge jove, sense oblidar la construcció dels HPO (habitatges de protecció oficial) per facilitar l’accés dels i les joves a la seua primera llar.
SALUT:

Implicar els centres docents mitjançant els "punts mòbils" coordinats per professionals de la salut d’informació en l’educació sexual i els riscos del consum de drogues, desenvolupant campanyes directes d’informació sobre les substàncies i conductes addictives i els riscos derivats del seu consum entre els joves. Tota aquesta informació es podrà consultar on-line.
CULTURA, TEMPS LLIURE I OCI:

Afavorir la creació cultural i la independència creativa amb programes de formació, difusió i suport (fonamentalment econòmic) a la creació. En aquest aspecte el BLOC VOVE Vila-real ja va presentar darrerament els concursos DissenyArt o Rock Penat per promoure als joves creadors de la nostra localitat. En el que es refereix a l’esport, a Vila-real pensem que també cal donar suport a la tradició, aprofitant el nou trinquet, així com també als esports minoritaris, introduint aquestos esports, en especial la pilota, com activitats extracurricurals a les escoles. Promoure programes de viatges i excursions que tinguen com a element central el coneixement del medi, l’educació ambiental i la promoció del patrimoni valencià, amb aquesta mesura, s’aprofitaria millor la Ruta Botànica i l’alberg de l’Ermita.

ASSOCIACIONISME I VOLUNTARIAT JOVE:

Habilitació, com tants cops hem demanat, del Casal Jove al magatzem de Cabrera, seria una instal·lació de propietat municipal però amb participació directa en la gestió per part dels joves de Vila-real. En aquest mateix sentit exigim programes municipals de formació del voluntariat, afavorir infraestructural i econòmicament la constitució d’associacions dins del municipi, especialment aquelles creades per joves i ajudar a consolidar les que actualment ja es troben establertes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

http://www.tv3.cat/videos/932169/Satira-politica-i-religiosa-a-Valencia