Hem canviat d'adreça!

Seràs redirigit automàticament a l'adreça nova en uns instants. Si això no passa, per favor visita
http://www.joventdelnord.net.

12 de febrer, 2009

A VILA-REAL, EN CAP DE SETMANA NO HI HA ESTUDIANTS

A Vila-real la Biblioteca Municipal compta amb uns grans professionals que han obtingut guardons pel seu treball incondicional a la ciutat, però també tenim una manca d’infraestructures degut a la saturació real de la Biblioteca Municipal. Prometen una nova biblioteca-mediateca, que malgrat les paraules inicials en les quals afirmaven que Conselleria es faria càrrec de gran part de la despesa econòmica, ara per ara sembla que no serà així.

Malgrat la gran tasca que fan els tècnics municipals de la Biblioteca, els horaris actualment fan impossible l’accés a l’estudi i consulta en cap de setmana. Encara que al llarg dels dies laborals es pot visitar tan de matí com de vesprada, aquesta està tancada els dissabtes i festius. A banda de la consideració que els dissabtes seria molt positiu garantir-hi l’accés, principalment per als escolars i la gent que treballa de dilluns a divendres, és sobretot molt preocupant que en època d’exàmens la nostra joventut, en especial la universitària haja de marxar a la Biblioteca de la Universitat Jaume I per tal de poder estudiar i accedir al material propi d’una instal·lació com aquesta.

Per això, per tractar d’evitar que en cap de setmana els estudiants vila-realencs hagen de marxar de la nostra localitat, des del BLOC JOVE instem l’Ajuntament de Vila-real perquè òbriga la Biblioteca també en cap de setmana, particularment en època d’exàmens i fins i tot els diumenges. Perquè és prioritari invertir en la formació del nostre jovent, en la seua educació i en el seu futur acadèmic i professional. Així mateix, perquè açò siga possible sense saturar als actuals treballadors i treballadores municipals, demanem a l’equip de govern que contracte més personal, bé siga de manera eventual o preferentment fixa per atendre aquest servei de cap de setmana, de forma que en temps de crisi açò aprofite també per a crear més llocs de treball.

Al BLOC JOVE escoltem la veu dels estudiants i recollim les seues demandes, per això pensem que cal actuar en aquest aspecte, ja que estem parlant de l’educació i el futur dels joves de Vila-real. Ara, en aquest mes de febrer, no han tingut l’oportunitat d’estudiar en la nostra Biblioteca Municipal tot el temps que ells i elles hagueren volgut, però això aquest mes de juny no es pot tornar a repetir i des del BLOC JOVE farem tot l’esforç possible perquè així siga i en el futur durem a terme totes les accions que estiguen al nostre abast per tal d’aconseguir-ho.

(Aquesta és la nota de premsa que hem publicat aquest dimarts des del BLOC JOVE Vila-real per denunciar la situació que viu el jovent que estudia a la nostra localitat, sobretot en època d'examens)