Hem canviat d'adreça!

Seràs redirigit automàticament a l'adreça nova en uns instants. Si això no passa, per favor visita
http://www.joventdelnord.net.

22 d’abril, 2009

Nota de premsa de la Comarcal del BLOC JOVE

L’Assemblea Nacional del BLOC JOVE, a petició de l’Assemblea Comarcal de la Plana Alta – L’Alcalatén, ha aprovat una resolució condemnant la intenció de la Consellería d’Infraestructures de començar les obres del TRAM pel parc Ribalta ignorant les exigències d’adequació mínima formulades per Patrimoni.

La resolució va ser aprovada per unanimitat. El text aprovat és el següent:

Resolució de l’Assemblea Nacional del BLOC JOVE

L’Assemblea Nacional del BLOC JOVE, en reunió ordinària celebrada a Ador (La Safor) el 19 d’abril de 2009, acorda, per unanimitat, adoptar la següent resolució:

El Parc de Ribalta és la zona verda més emblemàtica de la ciutat de Castelló, i el parc modernista més ben documentat del País Valencià. Com a element patrimonial, també és un dels més representatius de la ciutat i, a més, té una gran vitalitat com a pulmó verd i lloc de reunió i esbarjo de la ciutadania.

Actualment, des de la Conselleria d’Infraestructures s’està duent a terme el projecte d’un transport públic guiat per via reservada, el TRAM. El traçat d’aquest mitjà de transport travessa el Parc de Ribalta pel seu passeig central, de manera que el pas dels vehicles tallarà, de facto, la unitat de la major zona verda ubicada al centre de Castelló.

Des del BLOC, així com des de la societat civil, s’han engegat campanyes de rebuig a aquest traçat, tot plantejant solucions alternatives i perfectament viables que voregen el parc. A més a més, la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià va exigir, en l’informe que sobre el projecte va emetre el setembre passat, un seguit de condicions d’adequació de l’entorn del passeig central per tal de permetre el pas del TRAM per l’interior de Ribalta.

Malgrat tot açò, i malgrat que no s’han efectuat ni tan sols les obres d’acondicionament exigides per Patrimoni, sembla que les obres començaran en breu. És per això que des del BLOC JOVE, i encara que mantenim ferm el nostre rebuig al traçat del TRAM per l’interior de Ribalta, volem ara exigir que, abans d’iniciar les obres s’acomplisquen els requisits plantejats per Patrimoni.